EASV

EASV 1 opnieuw kampioen in 1e klasse!

EASV 1 op het bovenste treetje

EASV 1 had een titel te verdedigen in Voorthuizen. Vorig jaar werden Sandra, Iko, Alex en Iko kampioen in de 1e klasse. Dit jaar ging hetzelfde team op pad om de titel te verdedigen. De vooruitzichten waren niet al te best, want Iko sukkelt nogal met zijn rug, en ook Sandra en Alex hebben nogal eens last van die sjoelkwaal. Sandra had ook nog met een opkomende griep te maken.

De eerste ronde ging zeker niet slecht. Sandra begon met een misser maar draaide daarna op volle toeren naar een fraaie 1424. Eric startte lekker met vijf maal 140+ en eindigde op 1387. Iko deed wat hij kon en kwam tot 1355. Alleen bij Alex liep het niet erg - twee forse missers deden hem op slechts 1309 uitkomen. Toch stond EASV halverwege aan kop met een punt of 50 voorsprong op de concurrentie.

De cup EASV 2 op het podium

In de tweede turnus deed Alex het veel beter met 1369. Iko consolideerde met 1351. Sandra had het zwaar met griep en koortsverschijnselen maar beperkte de schade tot 1325. Eric handhaafde zijn goede vorm en wist 1382 te maken. In totaal betekende dat een gemiddelde van 136+, en dat bleek genoeg om de concurrentie ruim voor te blijven. EASV 1 dus opnieuw kampioen van de 1e klasse!

EASV 2 deed het trouwens ook prima in de 5e klasse. Frank (864, 916), Thea (1049, 1081), Jannie (1200, 1188) en vooral gastspeler Krzystof Lemanski (1247 en 1260) speelden tezamen een gemiddelde van ruim 110 bijeen - meer dan voldoende voor een tweede plaats!

Henk Visser overleden

Ted van der Klugt

Op 29 juli is ons gewaardeerde clublid en oprichter van EASV Henk Visser overleden. Henk is 87 jaar oud geworden.

Henk was samen met Chris Nees de oprichter van EASV, en speelde tot voor enkele jaren nog altijd mee in de competitite. In de jaren negentig wist hij zijn gemiddelde tot in de 140 op te krikken, en hij eindigde regelmatig in de top van de competitie.

Henk is inmiddels in besloten kring begraven. We wensen zijn echtgenote Mien veel sterkte.

Ted van der Klugt overleden

Ted van der Klugt

Ons bereikte helaas het droevige bericht dat op dinsdag 24 januari ons clublid Ted van der Klugt na een lang ziekbed is overleden. Ted is 86 jaar oud geworden.

Ted is ruim 30 jaar lid geweest van EASV. Zijn beste jaren lagen in de jaren negentig. Nadat hij in 1995 en 1996 al tweemaal tweede was geworden gelukte het hem om in 1997 clubkampioen te worden, met een gemiddelde over het gehele zeizoen van boven de 140!

In later jaren kreeg hij dermate last van zijn ziekte dat zijn vroegere niveau onhaalbaar bleek. Hij bleef desalniettemin trouw de club bezoeken zolang dat mogelijk was, en was altijd een graag gezien clublid.

De laatste jaren ging het helaas steeds slechter met hem, en was hij niet langer in staat op de clubavond te komen. Van zijn echtgenote Teresa (met wie hij meer dan 50 jaar (!) getrouwd was) hoorden we dat het niet goed ging.

We wensen Teresa veel sterkte bij het dragen van haar verlies.

Sandra Stoelhorst Nederlands Dameskampioene!

Sandra kampioen, voor Elly Mensen en Hettie Kleine!

Het NK in Barneveld op 15 april kende een enorm succes voor Sandra. Na harde strijd werd ze Nederlands Dameskampioene - na het toepassen van de tie-breakregel!

Sandra startte goed in het toernooi. Ze kwam tot 1431, en al dan niet tot haar eigen verrassing stond ze daarmee bovenaan in de tussenstand. Er waren diverse dames die minder dan 20 punten achter stonden, dus het was zeker geen gelopen koers.

In de tweede serie begon ze minder - op een lastige bak gooide ze 127. Daarna was het een soort inhaalrace. Hettie Kleijne, die tweede stond in de tussenstand, gooide een paar missers en was daarmee uitgeschakeld voor de titel - ze zou nog wel derde worden. Elly Mensen was echter aan een sterke serie bezig, en het zou dus op een paar punten aankomen. Op een van de laatste bakken pakte Sandra twee tweeën na een 140, alleen ging de tweede schijf mis en bleef het bij 142. Een bak later gokte ze geen vier maar zorgde er ditmaal wel voor dat de 2 er 100% zeker in ging. Die paar extra punten zouden cruciaal kunnen zijn. Ze eindigde op 1415, totaal 2846. Misschien genoeg, misschien net niet...

Doordat er een indraaier was en Sandra ook als ringleider fungeerde was ze een bak eerder klaar dan de concurrentie. Elly had een hoge score nodig op de laatste bak. Ze miste een schijf, deed een split en maakte toch nog 146. Waarna een aantal mensen haar feliciteerde. Haar serie was een sterke 1430 - samen met de 1416 van de ochtend dus 2846.

Maar... Sandra had ook 2846. Ze waren dus gelijk geëindigd. De regel is dat bij gelijke stand degene met de hoogste serie wint. Sandra had 1431 om 1415, Elly 1430 om 1416. Sandra's hoogste serie was dus precies één punt hoger! En daarmee was ze dus Nederlands kampioene!

Ger had het al voorspeld zei ze achteraf. 'Jij bent goed in vorm, je gaat gewoon tweemaal een dikke 1400 gooien en daarmee word je kampioen' zo was zijn profetie. 'Ja hoor, vast wel, in het sproojesbos van de Efteling zeker!' was Sandra's reactie die ochtend geweest.

Maar die dag bleek dat sprookjes wel degelijk waar kunnen worden. Sandra mag zich een jaar lang Nederlands Dameskampioene noemen. Sandra - van harte gefeliciteerd!!!

De complete uitslag staat hier

Patrick en Bert-Jan bovenaan bij Nieuwjaarstoernooi

uitslag

Op 22 januari organiseerde EASV weer het traditionele nieuwjaarstoernooi. Hoewel er geen enkel lid van EASV in de top-drie eindigde (een zeldzaamheid) was het toernooi zeer geslaagd. Met 62 deelnemers was het gezellig druk. Beste spelers van de dag waren Patrick Haring en Bert-Jan Walaardt, die gedeeld eerste werden (Patrick kreeg de beker vanwege de hoogste serie). Sandra hield de eer van EASV toch nog hoog door beste dame te worden - en vierde in de totaalstand.

De complete uitslag vindt u hier.

Foto's van het toernooi vindt u hier (met dank aan Freddy Spit).

Teams EASV in de prijzen!

Op 19 november werden de landelijke teamkampioenschappen gespeeld. EASV 2 (Ger, Jannie, Anna, Thea) werd 3e in klasse 4, EASV 1 (Sandra, Iko, Alex, Eric) deed het nog beter - het team won de 1e klasse!

Easv 1

EASV 1 begon uitstekend, vooral dankzij Sandra die 1401 liet noteren. Iko en Alex waren niet tevreden met 1367 en 1350, Eric klaagde niet over zijn 1375. Het team stond daarmee halverwege aan de kop. In de tweede ronde ging het beter met Alex (1375). Sandra handhaafde haar hoge niveau (1395), Iko was niet erg tevreden over zijn 1359 en Eric had het lastig (1336). Vóór de laatste bak zei Sandra: en nu nog allemaal een 148!. En zowaar, Alex en Eric persten er een 148 uit. Sandra zelf moest hard werken maar wist met haar laatste schijf een vier te gooien voor de 140.

Al snel bleek dat de concurrentie het minder goed had gedaan, maar er was nog een team dat derde stond en nog moest spelen. En dus moest er gewacht worden. Uiteindelijk kwam het team van Brikkenmikkers 16 punten te kort - of die 148's ook belangrijk waren!

Easv 2

EASV 2 moest hard werken voor de punten. Ger was die ochtend al om vier uur opgestaan - misschien was dat de oorzaak maar in elk geval was hij niet op dreef en zijn gemiddelde bleef onder de 130 hangen. Ook Thea was niet erg op dreef - ze bleef onder de 100 hangen. Anna gooide op niveau (ruim 102) en de immer betrouwbare Jannie wist juist boven de 120 te blijven. Daar had allemaal meer ingezeten - maar het team werd toch 3e in klasse 4.

De complete uitslag vindt u hier.

Zweedse sjoelers op bezoek bij EASV

Op 2 november waren twee Zweden te gast bij EASV. In Zweden wordt niet heel veel gesjoeld, maar deze heren spelen heel sterk. Johan gooide zelfs een gemiddelde van 133 !

Freddy maakte foto's van de avond, die u hier kunt bekijken.

Freddy Spit prolongeert kampioenschap EASV

Freddy heeft opnieuw de titel in de wacht kunnen slepen. Hij finishte met een fraai gemiddelde van bijna 142. Iko bleef ook knap boven de 140, Eric werd derde. Joke werd afgetekend dameskampioene.

Joke, Eric, Freddy en Iko
Freddy mag ook dt jaar weer de beker met de grootste oren meenemen!

Bert werd met overmacht kampioen in de B met gemiddeld ruim 132! Hij promoveert dan ook weer terug naar de A. Teresa werd tweede en Jannie haalde het brons.

Bert, Teresa en Jannie
Bert is niet alleen blij met de beker maar ook trots op zijn promotie!

In de C was het lang spannend. Thea en Anna bleven allebei boven de 100 gemiddeld. Uiteindelijk wist Thea de eerste plek te bemachtigen, juist voor Anna. Annie werd hier derde.

Annie, Anna en Thea
Anna staat wel in het midden, maar Thea heeft de iets grotere beker te pakken!