EASV
EASV weer open

Het nieuwe seizoen is weer begonnen per september 2022.
Aanvang van de sjoel-avonden is ongeveer 19:15 uur.

Eric kampioen seizoen 2021-2022

Eric is kampioen geworden van het (wegens Corona enigszins)ingekorte seizoen 2021-2022.

Teresa verlengde haar abonnement op het dameskampioenschap.

In de B-groep eindigde Jannie bovenaan, en de C-klasse werd gewonnen door Rebecca.

Hier vindt u de complete eindstand.

Welkom bij sjoelvereniging EASV

EASV staat voor de Eerste Amsterdamse Sjoel Vereniging. De vereniging is opgericht in 1981 en heeft als doel om een sjoelcompetitie te organiseren en het sjoelen in Nederland als sport te promoten.

Laatste uitslagen

Avond 37 per 31-5-2023

Wat is sjoelen precies?

easv

Bijna iedereen in Nederland weet wat sjoelen is en hoe een sjoelbak eruit ziet. Sjoelen wordt vaak gespeeld in familiekring of met vrienden en dan meestal tijdens speciale gelegenheden zoals met de feestdagen. Naast de sjoelbak en de 30 sjoelschijven zijn er ook regels over hoe je moet sjoelen.

In deze spelregels staat bijvoorbeeld de puntentelling maar ook wat je in bepaalde situaties moet doen en of een schijf in het vak zit of niet. Deze spelregels zijn bij velen bekend (in algemene zin) maar er zijn ook specifieke regels die gelden binnen de Algemene Nederlandse Sjoelbond (ANS) waar EASV bij aangesloten is.

De spelregels die momenteel gehanteerd worden door alle verenigingen die bij de ANS zijn aangesloten kun je zien op www.sjoelsport.nl

Naast de spelregels zijn er ook wedstrijdregels. Bij officiële wedstrijden onder auspiciën van de ANS geldt het wedstrijdreglement (zie link) maar binnen een vereniging of een (officieus) open toernooi mogen afwijkende wedstrijdregels worden gehanteerd.

EASV speelt jaarlijks een competitie tussen september en mei over 36 avonden, verdeeld in 4 perioden van 9 avonden. Per avond spelen we 15 bakken en de leden zijn (op sterkte) ingedeeld in meerdere categorieën. Per categorie zijn er prijzen te verdienen, zowel jaarlijks (een beker) als per periode (een medaille of oorkonde).

De leden van EASV trekken er regelmatig op uit om een toernooi of (selectie)wedstrijd te sjoelen. Daarnaast is er aan het eind van iedere maand een leuke tombola en wordt er soms samen een hapje gegeten. Ook organiseren wij alternatieve avonden, waarop andere spelvormen van het sjoelen worden gespeeld, leuk en leerzaam!

In de zomermaanden sjoelt EASV meestal door, er hoeft dan echter géén contributie te worden betaald. De jaarlijkse contributie ligt gemiddeld rond de € 75 maar iedereen mag 4 keer gratis en vrijblijvend mee sjoelen om kennis te maken met deze leuke sport. Zie “Contact” voor meer informatie.

Nieuwe Leden Gezocht

EASV kan nog wel een paar leden gebruiken, kom eens vrijblijvend langs op woensdagavond.

Aanvang: 19:30 (Woensdagavond)

Adres:

Het Open Huis

Bilderdijkpark 12 A

1052 SC Amsterdam