EASV
EASV gaat weer open
We gaan weer sjoelen! En wel vanaf woensdag 2 februari. Op veler verzoek beginnen we vroeger dan tot nu toe. Aanvang van de avond zal ongeveer 19:15 uur zijn.

Bert-Jan Walaardt wint 20e Nieuwjaarstoernooi

Bert-Jan Walaardt

Op een gure januarizondag werd het 20e en laatste EASV-nieuwjaarstoernooi gehouden, voornamelijk dankzij de vele inspanningen van de welhaast onvermoeibare organisator Iko van Elburg (hulde!).

Mede dankzij de griepgolf waren er wat afzeggingen zodat het deelnemersaantal vlak onder de 50 bleef steken. In de hoogste groep startte Patrick Haring het best (1407), hoewel Bert-Jan Walaardt (sterk verlaat door een brandje op station Rotterdam CS) daar vlak achter zat.

In de tweede turnus werd er zeer hoog gegooid: 1439 door Tim van Tiem en 1441 door Leo van Tiem was al heel goed, Patrick ging daar nog boven met 1443. Maar de topserie van de dag was voor Bert-Jan met 1457, waardoor hij zeer overtuigend de hoofdprijs voor zich opeiste!

Hier vindt u de complete uitslagen.

Welkom bij sjoelvereniging EASV

EASV staat voor de Eerste Amsterdamse Sjoel Vereniging. De vereniging is opgericht in 1981 en heeft als doel om een sjoelcompetitie te organiseren en het sjoelen in Nederland als sport te promoten.

Laatste uitslagen

Avond 28 per 29-6-2022

Wat is sjoelen precies?

easv

Bijna iedereen in Nederland weet wat sjoelen is en hoe een sjoelbak eruit ziet. Sjoelen wordt vaak gespeeld in familiekring of met vrienden en dan meestal tijdens speciale gelegenheden zoals met de feestdagen. Naast de sjoelbak en de 30 sjoelschijven zijn er ook regels over hoe je moet sjoelen.

In deze spelregels staat bijvoorbeeld de puntentelling maar ook wat je in bepaalde situaties moet doen en of een schijf in het vak zit of niet. Deze spelregels zijn bij velen bekend (in algemene zin) maar er zijn ook specifieke regels die gelden binnen de Algemene Nederlandse Sjoelbond (ANS) waar EASV bij aangesloten is.

De spelregels die momenteel gehanteerd worden door alle verenigingen die bij de ANS zijn aangesloten kun je zien op www.sjoelsport.nl

Naast de spelregels zijn er ook wedstrijdregels. Bij officiële wedstrijden onder auspiciën van de ANS geldt het wedstrijdreglement (zie link) maar binnen een vereniging of een (officieus) open toernooi mogen afwijkende wedstrijdregels worden gehanteerd.

EASV speelt jaarlijks een competitie tussen september en mei over 36 avonden, verdeeld in 4 perioden van 9 avonden. Per avond spelen we 15 bakken en de leden zijn (op sterkte) ingedeeld in meerdere categorieën. Per categorie zijn er prijzen te verdienen, zowel jaarlijks (een beker) als per periode (een medaille of oorkonde).

De leden van EASV trekken er regelmatig op uit om een toernooi of (selectie)wedstrijd te sjoelen. Daarnaast is er aan het eind van iedere maand een leuke tombola en wordt er soms samen een hapje gegeten. Ook organiseren wij alternatieve avonden, waarop andere spelvormen van het sjoelen worden gespeeld, leuk en leerzaam!

In de zomermaanden sjoelt EASV meestal door, er hoeft dan echter géén contributie te worden betaald. De jaarlijkse contributie ligt gemiddeld rond de € 75 maar iedereen mag 4 keer gratis en vrijblijvend mee sjoelen om kennis te maken met deze leuke sport. Zie “Contact” voor meer informatie.

Nieuwe Leden Gezocht

EASV kan nog wel een paar leden gebruiken, kom eens vrijblijvend langs op woensdagavond.

Aanvang: 19:30 (Woensdagavond)

Adres:

Het Open Huis

Bilderdijkpark 12 A

1052 SC Amsterdam