EASV
EASV speelt weer even niet
Na vijf weken heropening is EASV helaas weer dicht
We hopen nog voor Kerstmis weer open te gaan,
maar uiteraard is dat nog zeer onzeker.

Bert-Jan Walaardt wint 20e Nieuwjaarstoernooi

Bert-Jan Walaardt

Op een gure januarizondag werd alweer het 20e EASV-nieuwjaarstoernooi gehouden, voornamelijk dankzij de vele inspanningen van de welhaast onvermoeibare organisator Iko van Elburg (hulde!).

Mede dankzij de griepgolf waren er wat afzeggingen zodat het deelnemersaantal vlak onder de 50 bleef steken. In de hoogste groep startte Patrick Haring het best (1407), hoewel Bert-Jan Walaardt (sterk verlaat door een brandje op station Rotterdam CS) daar vlak achter zat.

In de tweede turnus werd er zeer hoog gegooid: 1439 door Tim van Tiem en 1441 door Leo van Tiem was al heel goed, Patrick ging daar nog boven met 1443. Maar de topserie van de dag was voor Bert-Jan met 1457, waardoor hij zeer overtuigend de hoofdprijs voor zich opeiste!

Hier vindt u de complete uitslagen.

EASV 1 opnieuw kampioen in 1e klasse!

EASV 1 op het bovenste treetje

EASV 1 had een titel te verdedigen in Voorthuizen. Vorig jaar werden Sandra, Iko, Alex en Iko kampioen in de 1e klasse. Dit jaar ging hetzelfde team op pad om de titel te verdedigen. De vooruitzichten waren niet al te best, want Iko sukkelt nogal met zijn rug, en ook Sandra en Alex hebben nogal eens last van die sjoelkwaal. Sandra had ook nog met een opkomende griep te maken.

De eerste ronde ging zeker niet slecht. Sandra begon met een misser maar draaide daarna op volle toeren naar een fraaie 1424. Eric startte lekker met vijf maal 140+ en eindigde op 1387. Iko deed wat hij kon en kwam tot 1355. Alleen bij Alex liep het niet erg - twee forse missers deden hem op slechts 1309 uitkomen. Toch stond EASV halverwege aan kop met een punt of 50 voorsprong op de concurrentie.

De cup EASV 2 op het podium

In de tweede turnus deed Alex het veel beter met 1369. Iko consolideerde met 1351. Sandra had het zwaar met griep en koortsverschijnselen maar beperkte de schade tot 1325. Eric handhaafde zijn goede vorm en wist 1382 te maken. In totaal betekende dat een gemiddelde van 136+, en dat bleek genoeg om de concurrentie ruim voor te blijven. EASV 1 dus opnieuw kampioen van de 1e klasse!

EASV 2 deed het trouwens ook prima in de 5e klasse. Frank (864, 916), Thea (1049, 1081), Jannie (1200, 1188) en vooral gastspeler Krzystof Lemanski (1247 en 1260) speelden tezamen een gemiddelde van ruim 110 bijeen - meer dan voldoende voor een tweede plaats!

Welkom bij sjoelvereniging EASV

EASV staat voor de Eerste Amsterdamse Sjoel Vereniging. De vereniging is opgericht in 1981 en heeft als doel om een sjoelcompetitie te organiseren en het sjoelen in Nederland als sport te promoten.

Laatste uitslagen

5e avond 1e periode per 7 oktober 2020

Wat is sjoelen precies?

easv

Bijna iedereen in Nederland weet wat sjoelen is en hoe een sjoelbak eruit ziet. Sjoelen wordt vaak gespeeld in familiekring of met vrienden en dan meestal tijdens speciale gelegenheden zoals met de feestdagen. Naast de sjoelbak en de 30 sjoelschijven zijn er ook regels over hoe je moet sjoelen.

In deze spelregels staat bijvoorbeeld de puntentelling maar ook wat je in bepaalde situaties moet doen en of een schijf in het vak zit of niet. Deze spelregels zijn bij velen bekend (in algemene zin) maar er zijn ook specifieke regels die gelden binnen de Algemene Nederlandse Sjoelbond (ANS) waar EASV bij aangesloten is.

De spelregels die momenteel gehanteerd worden door alle verenigingen die bij de ANS zijn aangesloten kun je zien op www.sjoelsport.nl

Naast de spelregels zijn er ook wedstrijdregels. Bij officiële wedstrijden onder auspiciën van de ANS geldt het wedstrijdreglement (zie link) maar binnen een vereniging of een (officieus) open toernooi mogen afwijkende wedstrijdregels worden gehanteerd.

EASV speelt jaarlijks een competitie tussen september en mei over 36 avonden, verdeeld in 4 perioden van 9 avonden. Per avond spelen we 15 bakken en de leden zijn (op sterkte) ingedeeld in meerdere categorieën. Per categorie zijn er prijzen te verdienen, zowel jaarlijks (een beker) als per periode (een medaille of oorkonde).

De leden van EASV trekken er regelmatig op uit om een toernooi of (selectie)wedstrijd te sjoelen. Daarnaast is er aan het eind van iedere maand een leuke tombola en wordt er soms samen een hapje gegeten. Ook organiseren wij alternatieve avonden, waarop andere spelvormen van het sjoelen worden gespeeld, leuk en leerzaam!

In de zomermaanden sjoelt EASV meestal door, er hoeft dan echter géén contributie te worden betaald. De jaarlijkse contributie ligt gemiddeld rond de € 75 maar iedereen mag 4 keer gratis en vrijblijvend mee sjoelen om kennis te maken met deze leuke sport. Zie “Contact” voor meer informatie.

Nieuwe Leden Gezocht

EASV kan nog wel een paar leden gebruiken, kom eens vrijblijvend langs op woensdagavond.

Aanvang: 19:30 (Woensdagavond)

Adres:

Het Open Huis

Bilderdijkpark 12 A

1052 SC Amsterdam