EASV
EASV elke woensdag open

Elke woensdag vanaf ongeveer 19:15 wordt er weer gesjoeld in Het Open Huis aan het Bilderdijkpark. Bezoekers zijn welkom om een keertje mee te spelen.

Welkom bij sjoelvereniging EASV

EASV staat voor de Eerste Amsterdamse Sjoel Vereniging. De vereniging is opgericht in 1981 en heeft als doel om een sjoelcompetitie te organiseren en het sjoelen in Nederland als sport te promoten.

Eric kampioen seizoen 2022-2023

Eric is kampioen geworden van het seizoen 2022-2023.

Teresa verlengde haar abonnement op het dameskampioenschap.

In de B-groep eindigde Tom bovenaan, en de C-klasse werd gewonnen door Rebecca.

Laatste uitslagen

Avond 40 per 26-6-2024

Wat is sjoelen precies?

easv

Bijna iedereen in Nederland weet wat sjoelen is en hoe een sjoelbak eruit ziet. Sjoelen wordt vaak gespeeld in familiekring of met vrienden en dan meestal tijdens speciale gelegenheden zoals met de feestdagen. Naast de sjoelbak en de 30 sjoelschijven zijn er ook regels over hoe je moet sjoelen.

In deze spelregels staat bijvoorbeeld de puntentelling, maar ook wat je in bepaalde situaties moet doen en of een schijf in het vak zit of niet. Deze spelregels zijn bij velen bekend (in algemene zin) maar er zijn ook specifieke regels die gelden binnen de Algemene Nederlandse Sjoelbond (ANS), waar EASV bij aangesloten is.

De spelregels die momenteel gehanteerd worden door alle verenigingen die bij de ANS zijn aangesloten kun je hier vinden

EASV speelt jaarlijks een competitie tussen september en mei over (ongeveer) 36 avonden. Per avond spelen we 15 bakken en de leden zijn (op sterkte) ingedeeld in meerdere categorieën.

De leden van EASV trekken er ook soms op uit om een toernooi of (selectie)wedstrijd te sjoelen. Aan het einde van het seizoen wordt er meestal samen een hapje gegeten. Ook organiseren wij alternatieve avonden, waarop andere spelvormen van het sjoelen worden gespeeld, leuk en leerzaam!

In de zomermaanden is EASV meestal een week of zes gesloten.

De jaarlijkse contributie is momenteel € 50 maar iedereen mag een paar maal gratis en vrijblijvend meesjoelen om kennis te maken met deze leuke sport.
Meer informatie.

Nieuwe Leden Gezocht

EASV kan nog wel een paar leden gebruiken, kom eens vrijblijvend langs op woensdagavond.

Aanvang: 19:15 (Woensdagavond)

Adres:

Het Open Huis

Bilderdijkpark 12 A

1052 SC Amsterdam